ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ο νομός Χανίων, που συχνά άτυπα αποκαλείται «Δυτική Κρήτη», είναι ένα όμορφο και σε πολλά σημεία παρθένο μέρος του νησιού. Μέσα στον νομό Χανίων βρίσκεται ο κατάφυτος Αποκόρωνας, τα ορεινά Σφακιά και το Σέλινο στη νοτιοδυτική άκρη. Μερικές άλλες αξιόλογες πόλεις του νομού Χανίων είναι: η Χώρα Σφακίων, το Καστέλι-Κίσσαμος, η Παλαιόχωρα, το Μάλεμε, οι Βρύσες, ο Βάμος, η Γεωργιούπολη και οι Καλύβες.

Το φυσικό πάρκο του φαραγγιού της Σαμαριάς, σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και καταφύγιο για το σπάνιο κρητικό αγριόγιδο ή κρι-κρι, βρίσκεται στα Νότια του νομού Χανίων. Τα Λευκά Όρη, μέσα από τα οποία περνούν τα φαράγγια της Σαμαριάς, της Αράδαινας, της Ίμβρου και άλλων φαραγγιών, είναι οι ασβεστολιθικές κορυφές που μέχρι τον Μάιο είναι καλυμμένες από χιόνι και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του νομού Χανίων. Έχουν περισσότερες από 40 κορυφές ύψους άνω των 2.000 μέτρων. Η ψηλότερη κορυφή σε αυτή την περιοχή είναι οι Πάχνες, στα 2.452 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Δυτική Κρήτη είναι δημοφιλής στους τουρίστες για τα ανοιξιάτικα λουλούδια της που παραμένουν στα βουνά μέχρι τις αρχές Μαΐου. Επίσης δημοφιλής είναι η παρατήρηση πουλιών, με τον λαμπερό χρυσαετό να είναι ιδιαίτερα περιζήτητος. Ως νησί, η Κρήτη έχει πολλά ενδημικά είδη φυτών και ζώων.

Η μοναδική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης, η λίμνη Κουρνά, βρίσκεται στα σύνορα του νομού με το νομό Ρεθύμνου, 47 χλμ. από τα Χανιά. Είναι σχετικά μεγάλη, με περίμετρο 3,5 χλμ. Η λίμνη ονομαζόταν «Κορησία» από το αρχαίο «Κόριον», πόλη που πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή και είχε ναό της Αθηνάς. Η λίμνη λέγεται ότι ήταν γεμάτη χέλια, αλλά τώρα είναι περισσότερο γνωστή για τις νεροχελώνες της και τους τουρίστες της. Δίπλα στην ακτή βρίσκονται ταβέρνες και καταστήματα ενοικίασης πενταλό (θαλάσσια ποδήλατα). Ωστόσο, η λίμνη διατηρεί την ομορφιά της και τα Λευκά Όρη αντανακλώνται στα νερά που μοιάζουν με καθρέφτες.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά Κρήτης. Προσφέρουμε 24ωρη παράδοση στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι της Σούδας. Για τις Προσφορές της Greenways Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ελέγξτε τις Τιμές και τα Οχήματα μέσω του συστήματος κρατήσεων μας. Για προσαρμοσμένα αιτήματα, επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω e-mail.

https://www.livechatalternative.com/